070-5117006 info@inthere.nl

Het is vandaag Bevrijdingsdag. Nederland is vandaag 75 jaar bevrijd. Toch voelt het vreemd om vandaag de vrijheid te vieren, want velen van ons voelen zich opgesloten, eenzaam en angstig. En dat door een bedreiging die zo klein is dat het met het blote oog onzichtbaar is: het coronavirus. 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog vechten we opnieuw om onze vrijheid te herwinnen. Dit keer niet met bommen en granaten, maar met social distancing en handen wassen.

Mijn ouders hebben als tieners de oorlog bewust meegemaakt. De streek ten oosten van Nijmegen, waar ik ben opgegroeid, was een zwaarbevochten regio. Denk aan Operation Market Garden en de daaropvolgende gevechten om de rivieren Waal en Rijn over te steken. Als klein kind keek ik samen met mijn vader naar de opnames van ‘A bridge too far’.  Zo nu en dan vertelden ze verhalen over de oorlog, maar liever niet. “We moeten vooruitkijken”.

 

Blijven vechten voor vrijheid

Ik besef me dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat het iets is waar we altijd voor moeten blijven vechten. Daarom ben ik ieder jaar trouw bezoeker van de herdenking op 4 mei. De laatste jaren met mijn dochter aan mijn zijde. Het voelt dan ook vreemd om dit jaar de herdenking vanuit huis te volgen.

Toch groeit er ook een sterk solidariteitsgevoel. Net als de Amerikanen, Canadezen, Engelsen en Polen in 1945 samen vochten tegen de Duitse bezetting in Nederland, is samenwerking ook nu cruciaal in de strijd tegen het coronavirus. Gewapend met water en zeep.

 

Internationale Dag van de Handhygiëne

Over handen wassen gesproken; vandaag is het ook de internationale Dag van de Handhygiëne. Een dag waarop we stilstaan bij het belang van een goede handhygiëne. Iets wat dit jaar belangrijker is dan ooit. Wil je coronabesmettingen voorkomen, dan is het op een goede manier wassen van je handen prioriteit nummer één. Laten we het daarom dit jaar als wapen inzetten. Een wapen tegen de verspreiding van het coronavirus. Een wapen voor de nieuwe bevrijding van Nederland.

Speel jij mee voor betere handhygiëne? REINier de Game is nu gratis beschikbaar als app voor de smartphone en tablet, en als browsergame op PC of laptop.

 

Auteur: Sander Joosten

Business Development Manager, InThere

Deel dit bericht:

5 manieren om kennis te behouden

5 manieren om kennis te behouden

Kennis vervliegt als je niet gaat trainen   Je kunt natuurlijk een dagje gaan trainen, maar verwacht niet dat deze kennis langer dan een paar dagen zal blijven plakken! Hoe graag we het ook willen: Je kunt niet van je medewerkers verwachten dat ze kennis maanden...

Vanaf nu betere beslissingen nemen

Vanaf nu betere beslissingen nemen

Laat werknemers betere beslissingen nemen Wist u dat uw medewerkers betere beslissingen nemen wanneer ze een vergelijkbaar dilemma al eerder hebben moeten oplossen? Dagelijks nemen uw medewerkers beslissingen die van groot belang zijn voor uw organisatie. Vaak ook...

MicroGame of toch een video?

MicroGame of toch een video?

Heb je ooit meegedaan aan een quizshow op televisie? Althans: veilig vanaf de bank waarbij je de vragen in je hoofd beantwoorde? Het goed beantwoorden van de vraag, nog voordat het antwoord verscheen tijdens de show, gaf waarschijnlijk een goed gevoel, een gevoel van zelfvertrouwen? Het juist beantwoorden van een vraag en met zekerheid de juiste beslissing nemen geeft medewerkers eenzelfde gevoel van rust en zelfvertrouwen. Men kan sneller en effectiever werken en wanneer de juiste kennis in het team aanwezig is, zal de organisatie in zijn geheel beter gaan functioneren.